Za boravak u klubu Booksa potrebna je Covid potvrda. / Covid Certificate is mandatory in Booksa.
Close
Page arrow

Poslanice običnim ljudima

Book 4596

Autor: Marko Pogačar

Izdavač: Algoritam

Godina izdanja: 2007

Cijena: 59,00 kn

Broj stranica: 74

Uvez: meki

Poezija

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

U ovim pjesmama jezik roda moga se vrti, burka, plazi i oblizuje, ritam cijepa i preslaguje u novi, dok Pogačarova refleksija - proživljena i spontana, čisti refleks osvajanja životnog prostora i postavljanja uspjelih pitanja - s ostalim sastavnicama kvalitete čini od ove poezije bombarder prepun opasnog značenja.

Prvijenac, zbirka pjesama Pijavice nad Santa Cruzom, kojom se Marko Pogačar predstavio kao zreo, autentičan, aktualan i plodan pjesnik po mnogima je bila poetski događaj i najugodnije iznenađenje 2006. godine. Kako opet ne bi upao u slatke nevolje s obiljem, jer prva zbirka je dosegla nekih 160 stranica, ovaj put je kondenzirao svoju poeziju dok nije dobio, parafrazirajmo Danila Kiša, zbirku veličine oraha i upravo nevjerojatne razorne moći ili Poslanice običnim ljudima.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu