Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Anđeo u ofsajdu MU

Book 3112

Autor: ZORAN FERIĆ

Izdavač: NAKLADA MD

Godina izdanja: 0

Cijena: 90,00 kn

Broj stranica: 174

Uvez: tvrdi

Proza

Knjiga nije dostupna u Booksi! Potražite je u bolje opremljenim knjižarama i antikvarijatima u Hrvatskoj i šire! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Njegove raskrinkavajuće pripovijesti točno pogađaju - gdje boli i smijeh ledi.

Kruno Lokotar, Quorum
Ferićeve priče su prije svega zabavne. Humor je iznenadan uvid i proziranje, izvrtanje vidokruga, a odabrana tvrda crnohumorna varijanta u Ferića ustremljuje se na proziranje tumora, tema smrti i tjelesne propadljivosti. Ferićev humor se, doslovce, bavi uzemljenjem.

Gordana Crnković, Vjesnik
U najboljim grotesknim prizorima Ferić pobuduje ne samo gorku porugu, nego i raspon raspoloženja, od sjete do iznenadnog prepoznavanja, jer pisac je uvidio kako su oni kojima se s distance izrugivao nalik nama samima.

Ganther Freitag, Der Standard
Ono što se posebno u tekstu ističe jest njegova dotjerana konstrukcija. Ferić često kombinira različite motive u jednu cjelinu, stvara prostor za neočekivani obrat. Oblikovane gotovo prema glazbenim načelima, pripovijetke postaju rondo zločestoće, pri čemu se za recipijenta pored ljudske tragedije lakonskim sarkazmom stvara prostor za oslobadajuće smješkanje.

Josip Užarević, Vijenac
Riječ je o nekoj vrsti reafirmacije umjetnosti u uvjetima tzv. postmodernog stanja - gdje je status umjetnosti kao osebujne djelatnosti načelno doveden u pitanje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu