Page arrow

Još jedan krug na karuselu

Book jos jedan krug na karuselu2

Autor: Tihana Mujkić

Izdavač: CeKaPe

Godina izdanja: 2021

Cijena: 125,00 kn

Broj stranica: 175

Uvez: meki

Proza

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Zbirka priča Još jedan krug na karuselu vodi nas u čudesan prostor u kojima obitavaju neobični i marginalni likovi o kojima dosad možda nismo razmišljali, ali nakon prvijenca Tihane Mujkić nećemo moći prestati. Autorica nasneprestano iznenađuje, kako nesvakidašnjim situacijama tako i nepredvidivim obratima i rubnim mjestima u kojima se njezini (anti)junaci nalaze. Živopisni opisi, skrivene poruke, trenuci boli, izmještenosti i iščašenosti, pomaknutost perspektive kroz koju, tiho, kao kroz tulipane, prolazimo kroz ovu zbirku, navode nas na jedan od zaključaka: previše je kopala kako bi susrela samu sebe. Ili prema riječima velikog O. Wildea: ''Oni koji gledaju ispod površine, čine to na vlastitu odgovornost.'' Autorica je preuzela tu odgovornost podastirući nam sve ono što je pronašla u svom dubinskom istraživanju tamnih i zastrašujućih strana ljudske prirode, no i apsurda te tragikomičnih trenutaka kojima obiluje naša svakodnevica. Zato nam ne preostaje ništa drugo nego se udobno smjestiti, duboko udahnuti, nadati se da je sigurnosni pojas na dobro učvršćen i upustiti se u ovu jedinstvenu i uzbudljivu vožnju.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu