Nedjelja
14.02.2016.

Koštani satovi
A+ A-

Nakon strasne svađe s majkom zbog dečka, petnaestogodišnja Holly Sykes za sobom zalupi vrata obitelji i starom životu. Holly ipak nije tipična tinejdžerica što je pobjegla od kuće: kao senzibilno dijete kojeg su svojedobno kontaktirali glasovi koje je znala tek kao 'ljude s radija', pravi je gromobran psihičkih fenomena. Holly je privukla pozornost skupine opasnih okultista – i njihovih neprijatelja. No Hollyn bijeg tog vrućeg ljeta 1984. tek je uvod u šokantan nestanak koji cijelu obitelj nepovratno rani. Ova tajna obilježit će šest desetljeća Hollyna života i sve koje na tom životnom putu sretne – rođene, nerođene, neumrle i besmrtne.
Roman Koštani satovi osebujan je kaleidoskop čije šarene krhotine premeće neusporedivi David Mitchell, autor kojeg kritika naziva romanopiscem što ukazuje na budućnost književnosti. Elegantan kreator međusobno povezanih priča, smioni kršitelj pravila žanra i majstorski prozni stilist, Mitchell je jedan od vodećih književnih glasova svoje generacije. Koštani satovi pršte od inovativnosti, duha i čistog pripovjedačkog užitka – proza vas naprosto ne može očarati više od ove.

S engleskog preveo Saša Stančin.

'Ovo je roman kojim Mitchell doseže nasljeđe Atlasa oblaka.'- Los Angeles Times
'Naizmjence duhovit, snažan i užasavajući, pravi trijumf umijeća.' - San Francisco Chronicle
'Mitchell je literarni čarobnjak koji prkosi pravilima žanra, skače kroz vrijeme, putuje svijetom i sriče zagonetke.' - Esquire
'Bogat amalgam stvarnosne proze, gotske groze i pseudootkrovenja: još jedan primjer da Mitchellova spisateljska gipkost ne poznaje granice.' - The Washington Post

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.