Četvrtak
29.03.2012.

Ljubavni život profesora Baltazara Sertića
A+ A-

Na putu do zrakoplovne luke ispreplest će se prošlost sa sadašnjošću, postavit će se pitanja gdje smo i kamo idemo. On će se pitati što se događalo s njegovom obitelji od 1940., kad je tata diskretno protestirao protiv žandara a ona bi voljela znati gdje je pogriješila i zašto je samo jednom u životu, i to nakratko, shvatila što je doista ljubav. Slijetanje u Bangkok otvorit će Pandorinu kutiju: Anita će se poslije jedne masaže početi osjećati manje krivom zbog naslućivanja slobode i nesputanosti, a Baltazar će, pijan, završiti u bordelu. Za oboje će to biti nova i dotad nezamisliva iskustva koja će ih katapultirati u orbite o kojima su mogli samo sanjati. Odluke koje će donijeti značajno će utjecati na njihove i tuđe živote (i poneku smrt) a naši će junaci (barem neki) shvatiti da se život može doživljavati i na drugi način - veseliji, duhovitiji, opušteniji i manje obvezujući.

Roman poznatog zagrebačkog psihijatra Milana Košute donosi nam zarazno duhovitu i optimističnu priču o svima nama: o vezama, brakovima i obiteljima u kojima živimo. No autorova se duhovitost prelijeva i na zapažanja o našem zdravstvenom sustavu, liječnicima i psihijatrima, bolničkim spremačicama, seksu i neizgovorenim ljubavnim izjavama. Autorova teorija da život, a ni smrt isto tako, ne treba shvaćati ozbiljno, na čitatelja djeluje poput blagotvornog lijeka zbog kojeg se radost čitanja ove knjige prelije i u njegov osobni život i život ljudi oko njega.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.