Page arrow

Moja borba, Četvrta knjiga

Book knausgard

Autor: Karl Ove Knausgård

Izdavač: Naklada OceanMore

Godina izdanja: 2017

Cijena: 160 kn

Broj stranica: 416

Uvez: tvrdi

Proza

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

U četvrtom dijelu Moje borbe Karla Ovea Knausgårda pratimo osamnaestogodišnjega Karla Ovea, koji napokon živi sam u malom i izoliranom ribarskom selu na sjeveru Norveške, gdje se zaposlio kao učitelj u osnovnoj školi. Zimsko vrijeme u okrutnoj studeni Karl Ove provodi u uskom društvu lokalaca iz Hafjorda, koji živote krate poslom, opijanjem, zezancijom i razgovorom o djevojkama.
Stalno ga progone unutrašnji demoni i pritom osjeća strašno poniženje zbog nedostatka romantičnog iskustva, dok se ne ohrabri sasvim malim, gotovo beznačajnim pobjedama. Uronjeni smo u katkada klaustrofobičan, ali smirujući i veličanstven svijet beskrajne arktičke zime, gdje izgaraju sjećanja i tjelesne opsesije mlađahnoga protagonista koji mora donijeti tešku odluku: hoće li započeti novi život pisca ili će od takve budućnosti odustati.

S norveškoga prevela Anja Majnarić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu