Page arrow

Moja miljenica

Book moja miljenica novo

Autor: Marieke Lucas Rijneveld

Izdavač: Naklada Ljevak

Godina izdanja: 2022

Prevoditelj: Svetlana Grubić Samaržija

Cijena: 149 kn

Broj stranica: 311

Uvez: tvrdi s ovitkom

Proza

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Moja miljenica, drugi roman Marieke Lucas Rijneveld, priča je o zabranjenoj ljubavi. Srednjovječni veterinar i njegova "miljenica", maloljetna farmerova kći, upuštaju se u svojevrsni dance macambre istražujući vlastiti identitet i seksualnost. Priča je ispričana iz perspektive četrdesetdevetogodišnjeg muškarca koji, u svojoj čežnji za nevinošću i čistoćom, razvija opsesiju muškobanjastom četrnaestogodišnjakinjom laneno plave kose i zastrašujuće mračne imaginacije. Njegova je motivacija bijeg od traume iz djetinjstva i usamljenosti, njezina bijeg od učmale sredine u svijet mašte. Tijekom tog fatalnog ljeta oni razviju opsesivnu fascinaciju jedno drugim koja završi prelaženjem svih granica. Opsesivna priča koja istodobno slama srce i budi jezu govori o gubitku, zabranjenoj ljubavi, usamljenosti i identitetu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu