Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Ne osvrći se

Autor: Karin Fossum

Izdavač: Edicije Božičević

Godina izdanja: 2023

Prevoditelj: Anja Majnarić

Cijena: 18 €

Broj stranica: 296

Uvez: meki s klapnama

Proza

Knjiga nije dostupna u Booksi! Potražite je u bolje opremljenim knjižarama i antikvarijatima u Hrvatskoj i šire! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

U podnožju planinskog lanca Kollen nalazi se maleno, idilično mjestašce u kojem svi dobro poznaju jedni druge, a djeca se bezbrižno igraju na ulicama. Ali sav taj spokoj zauvijek je narušen kada se na obali jezerca pronađe tijelo tinejdžerke. Pametna i draga djevojka koju su svi voljeli pronađena je mrtva. Inspektor Sejer morat će zadobiti povjerenje stanovnika i prodrijeti duboko u tajne njihovih zamršenih međusobnih odnosa kako bi rekonstruirao događaje i pronašao ubojicu. Jer ispod idilične površine, gotovo svatko krije neku mračnu tajnu…

Ne osvrći se Karin Fossum drugi je roman iz popularne i nagrađivane serije o inspektoru Konradu Sejeru i policajcu Jacobu Skarreu. Iako se nominalno radi o klasičnoj kriminalističkoj priči, kritički cijenjen roman Karin Fossum donosi, kao i ostatak njezina opusa, vrhunski razrađene psihološke profile stanovnika malog mjesta, kao i vješte opise raspadanja strukture nakon "događaja", koji ne mora biti, iako u ovom slučaju jest, ubojstvo, nego bilo što što će narušiti dinamiku zajednice.

Za roman Ne osvrći se Karin Fossum dobila je Nagradu Riverton - najvažniju norvešku nagradu za krimiće i Nagradu Glassnøkkelen, koja se dodjeljuje za skandinavski krimić godine, te je prema romanu snimljen i film. Uz navedena priznanja u Skandinaviji, Karin Fossum je za svoj rad primila i nagradu Los Angeles Timesa za najbolji roman te prestižnu Nagradu Golden Dagger, koju dodjeljuje Crime Writers' Association.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu