Page arrow

Nepovredivo mjesto

Book nepovredivo mjesto cover

Autor: Igor Ivko

Izdavač: Disput

Cijena: 120,00 kn

Broj stranica: 182

Uvez: tvrdi

Proza

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Nepovredivo mjesto, debitantska zbirka priča Igora Ivka, po mnogočemu je nesvakidašnja pojava na hrvatskoj književnoj sceni. Ne događa se često da neki mlađi autor tako autoritativno stupa u priču, balansirajući između motivskog realizma i duboko egzistencijalističkog stava prema svijetu, vlastitom pripovjednom zrelošću zaštićen od težine tematskog kompleksa odabranog za sižejnu obradu.

Mladić koji sahranjuje svog oca, radnici poludjeli od repetitivnosti uredskih poslova, od laži i besmisla svijeta, ljudi kojima je život tek počeo, a već ga moraju tražiti drugdje, u Njemačkoj ili Irskoj – samo su neki od antijunaka običnoga i svakodnevice s kojima bi se čitatelj mogao lako poistovjetiti.

Kao što je Annie Ernaux u svome Mjestu tražila jezik kojim će opisati klasnu patnju djetinjstva i mladosti, Ivko će u svom Nepovredivom mjestu opisati one koji su barem jednom u životu pomislili kako život – pod sjenom neimaštine, razbijenih iluzija i uobičajenoga jutarnjeg besmisla sviju stvari – nije doli apsurd egzistencije, njegovo vječito ponavljanje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu