Srijeda
17.04.2013.

Osumnjičenik
A+ A-

No kad sazna da pati od Parkinsonove bolesti, odluči to zadržati za sebe, zbog čega ga supruga počne sumnjičiti da ima ljubavnicu. Kad ga policijski detektiv zamoli za stručnu pomoć u istrazi o nasilnoj smrti mlade medicinske sestre koja je živjela u blizini, dokazi počnu ukazivati upravo na O’Loughlina kao mogućeg počinitelja.

Osumnjičen i opterećen bolešću koja ga iz dana u dan sve više izjeda iznutra i izvana, O’Loughlin je prisiljen posegnuti za krajnjim granicama svoje domišljatosti i odvažnosti kako bi dokazao da nije kriv – i poći putem koji će mu otkriti koliko je lako nekome uništiti život pri nastojanju da se zadre u intimne tajne koje krije ljudska psiha.

Australski pisac Michael Robotham debitirao je psihološkim trilerom Osumnjičenik 2000. godine, nakon karijere istraživačkog novinara i pomoćnika pri pisanju autobiografija u Velikoj Britaniji. Originalni spoj psihološke drame, osebujnog protagonista i psihijatrijskog zadiranja u mračne zakutke čovjekove nutrine omogućio je da roman Osumnjičenik postane veliki hit, preveden na dvadeset dva jezika.

Prevela: Sandra Nikoletić

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.