Utorak
07.07.2009.

Pijev život
A+ A-

U čamcu za spašavanje si usred beskonačnog Tihog oceana 227 dana nastoji i uspijeva spasiti život, a njegov podvig još uspješnijim čini podatak da je putovao u društvu opasne hijene, ranjene zebre, orangutana i – ogromnog bengalskog tigra.

Za roman o mladom brodolomcu kanadski književnik Yann Martel 2002.godine dobio je prestižnu Bookerovu nagradu za književnost. Ovaj put svoje je stvaralačke moći udružio s mladim hrvatskim ilustratorom Tomislavom Torjancem koji je pripovijest opremio čudesnim ilustracijama.

Tomislav Torjanac je u svibnju 2006. godine pobijedio je na međunarodnom natječaju škotskog izdavača (Cannongate Books) u konkurenciji 600 crtača iz cijelog svijeta za novo, ilustrirano izdanje romana Pijev život. Ilustracije Tomislava Torjanca su se tako našle na britanskom, američkom, njemačkom, mađarskom, kineskom, korejskom, hebrejskom, slovenskom i hrvatskom izdanju.

Prevela: Anka Katušić Balen

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.