Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Potpirivanje

Book potpirivanje96

Autor: Jan Carson

Izdavač: Hena Com

Godina izdanja: 2021

Prevoditelj: Una Krizmanić Ožegović

Cijena: 139,00 kn

Broj stranica: 288

Uvez: tvrdi

Proza

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Ljeto je, a istočni Belfast gori. Kada nepoznati piroman započne s požarima i traženjem većih građanskih sloboda od vlasti, pridruže mu se i ostali nezadovoljni građani i ubrzo krene nezaustavljivi val nemira. Liječnik Jonathan Murray samohrani je otac kojeg tište sumnje da njegova tek rođena kći nije bezopasna kako se na prvi pogled čini. Je li moguće da je jedna od Nesretne Djece Belfasta? Sammyja Agnewa, pak, progone vlastita zlodjela iz prošlosti, a sada i u svome sinu Marku vidi iskru zla kakva je i u njemu nekoć tinjala. Obojica očeva odlučna su u namjeri da spriječe širenje zla, ali za to im treba mnogo, mnogo hrabrosti. Kada im se putevi ukrste u liječničkoj ordinaciji, i kada obojica izvuku nešto iz toga susreta, hoće li se odvažiti provesti svoje namjere u djelo?

Jan Carson ispisala je pitak, uzbudljiv, nesvakidašnji roman koji hrabro progovara o društvenim problemima, politici, nasilju i bremenu roditeljstva. Apokaliptična kulisa grada obavijenog plamenim jezicima u opreci s djecom s posebnim moćima daje savršenu magično-realističnu jukstapoziciju koja svjedoči o autoričinu briljantnom stilu. Za roman Potpirivanje Carson je 2019. nagrađena Nagradom Europske unije za književnost.

''Među najuzbudljivijim i najoriginalnijim sjevernoirskim autorima i autoricama te generacije.''
(Sunday Times)

''Spektakularno. Istodobno brutalno stvaran, divlje magičan i ludo privlačan, ovaj je roman poput pjesme sirena.''
(Donal Ryan)

''Čini se da je Jan Carson izmislila novi Belfast u ovom potresnom, iznenađujućem i uzbudljivom romanu.''
(Roddy Doyle)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu