Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Pristanak

Book springora pristanak

Autor: Vanessa Springora

Izdavač: OceanMore

Godina izdanja: 2021

Prevoditelj: Tonka Baričević

Cijena: 90,00 kn

Broj stranica: 104

Uvez: meki

Proza

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Tinejdžerica V., dijete samohrane majke, koja u knjigama nalazi utočište od samotnih sati i čežnje za odsutnim ocem, na jednoj mondenoj večeri osamdesetih godina upoznaje G.M.-a, slavnoga pisca čije knjige objavljuju prestižne pariške izdavačke kuće. S četrnaest godina V. postaje ljubavnicom pedesetogodišnjeg muškarca i sve se više udaljava od svojih vršnjaka i života obične tinejdžerice. No prava istina o tom muškarcu polako će izlaziti na vidjelo, a kada se V. želi osloboditi njegova utjecaja, ranjeni predator svoju žrtvu neće tako lako htjeti ispustiti iz otrovnog stiska.

Više od trideset godina nakon događaja koji su trajno obilježili njezin život, Vanessa Springora u prvome licu ispisuje ovaj lucidni tekst, svjedočanstvo o njezinoj mladosti i kroniku jednog vremena i društva u kojemu je bilo moguće da Gabriel Matzneff, autor brojnih knjiga u kojima opisuje svoja seksualna iskustva s maloljetnicima, književna zvijezda koju slavi ondašnja kulturna i intelektualna elita, dobiva najvažnije književne nagrade za svoje knjige, a da nitko ne propituje njihov skandalozni sadržaj kao ni njegove javne istupe povezane s time. 

Vanessa Springora našla je svoj literarni glas i napisala važnu i moćnu knjigu, hrabru ispovijest o seksualnom zlostavljanju kojemu su i danas žene diljem svijeta svakodnevno izložene, o čemu svjedoče sve brojnije inačice pokreta #MeToo.

''Neumoljiva pripovijest, ispisana čvrstom rukom, smiona i prožeta diskretnom boli. Vanessa Springora napisala je katarzičan tekst koji će ući u povijest.''
(Le Monde)
 
''Nitko više ne može reći da knjige danas nemaju moć. U Francuskoj je objavljena knjiga koja je u samo nekoliko dana promijenila pola svijeta.''
(Neue Zürcher Zeitung)
 
''Molotovljev koktel bačen u lice francuskog establišmenta, djelo zasljepljujućeg, savršeno kontroliranog bijesa. Pravi trijumf!''
(New York Times)
 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu