Page arrow

Rijeka

Book 202110201915080.rijeka

Autor: Esther Kinsky

Izdavač: Sandorf

Godina izdanja: 2021

Prevoditelj: Anda Bukvić Pažin

Cijena: 135,00 kn

Broj stranica: 347

Uvez: tvrdi

Proza

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Atmosferičan, evokativan, poetičan, stilski profinjen roman Esther Kinsky na čitatelja djeluje magično privlačno. Nema u njemu ničeg bombastičnog, nadražujućeg, uznemirujućeg; naprotiv, nizanjem usputnih zapažanja i reminiscencija, povremenim snolikim i gotovo nadrealnim pasusima i lirskim solilokvijima, uvodi nas u kontemplativno, meditativno stanje duha, nasušno potrebno duši suvremenog čovjeka. Čitatelj koji odluči s pripovjedačicom poći na duge šetnje riječnim obalama neće požaliti. S njih će se vratiti istinski oplemenjen.

Esther Kinsky rođena je 1956. g. u Engelskirchenu, a živi u Berlinu i u Batanji u Mađarskoj, u blizini granice s Rumunjskom i Srbijom. Spisateljica je i prevoditeljica s poljskog, ruskog i engleskog. Godine 2009. nominirana je za nagradu Sajma knjiga u Leipzigu za najbolji prijevod, i dobitnica je nagrade za književno prevođenje Paul Celan. Autorica je zbirke eseja Fremdsprechen (2013.) u kojoj promišlja odnose između tekstova i njihovih prijevoda. Objavila je i tri zbirke poezije, a njezin roman Na rijeci (2014.) našao se u širem izboru za Deutscher Buchpreis, a 2015. godine osvojio je nagradu Franz Hessel i književnu nagradu Kranichsteiner Literaturpreis.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu