Petak
11.11.2011.

Ruski prozor
A+ A-

Velikić je svoj roman Ruski prozor napisao 2005. godine, u vrijeme kada je radio kao veleposlanik Srbije u Austriji. U središu interesa njegovog najintimnijeg romana dosad je Rudi Stupar, čovjek koji ozbiljan život počinje perući mrtvace u mrtvačnici u Njemačkoj, a zaposlio ga je takozvani prijatelj kojeg je upoznao pola sata prije i s kojim je popio nekoliko piva. Ubrzo slijedi njegov povratak u domovinu iz koje je emigrirao neposredno prije NATO-ovog bombardiranja Srbije.

Lutanja Velikićeva junaka najbolje su opisana kroz njegove površne odnose sa ženama, s jedne strane, te kroz potragu za pravom ljubavi, s druge strane što dovodi do nemogućnosti ostvarivanja smislenog odnosa s partnericama. Razlog tome opet leži u genetici, razuzdanoj Stuparovoj majci koja se prepuštala izvanbračnim aferama i nesigurnom ocu koji nije imao snage prekinuti takav odnos.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.