Sukladno važećim mjerama klub Booksa zatvoren je od 28.11. do 21.12. / Due to COVID-19 Booksa is closed from November 28th until December 21st.

Sjajno mjesto za nesreću

Book 5936

Autor: Damir Karakaš

Izdavač: Sandorf

Godina izdanja: 2009

Cijena: 95,00 kn

Broj stranica: 222

Uvez: meki

Proza

gdje se imigrantski puk snalazi kako zna: neki na crno rade za dvojicu, neki razmatraju druge, još manje legalne opcije...

Sjajno mjesto za nesreću nudi novi, drugačiji pogled na velike zapadnoeuropske gradove, definitivno drugačiji od onoga iz brošure turističkih agencija. On razbija idiličnu sliku romantičnog Pariza, također i Pariza kao umjetničke meke – mjesta prema kojemu su upereni mnogi snovi o uspjehu.

Tko god pročita Sjajno mjesto za nesreću uvjerit će se da Karakaš, kao i do sada, piše o onom što dobro poznaje. On ne piše o Parizu s razglednice, kao što ni Karakaševa Lika (iz zbirke priča Kino Lika po kojoj je snimljen istoimeni film) nije razgledničarska. Nadamo se samo da se Parižani neće pobuniti i uvrijeđeno vikati da je riječ o provokaciji...

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu