Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Šutnja

Autor: Drago Hedl

Izdavač: Naklada Ljevak

Godina izdanja: 2023

Cijena: 25,90 EUR

Broj stranica: 824

Uvez: tvrdi

Proza

Knjiga nije dostupna u Booksi! Potražite je u bolje opremljenim knjižarama i antikvarijatima u Hrvatskoj i šire! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Uspješna kriminalistička trilogija Izborna šutnja (2014.), Ispovjedna tajna (2015.) i Kijevska piletina (2019.) osječkog pisca i novinara Drage Hedla dobila je svojevrsni produžetak u visokobudžetnoj televizijskoj seriji Šutnja, nastaloj u suradnji HRT-a i producentske kuće Drugi plan, u režiji Dalibora Matanića. Nakon premijere na HRT-u televizijska serija Šutnja prikazana je, među ostalim, i na platformi HBO Europe. Po jedinstvenom sudu kritike i publike u Hrvatskoj i svijetu, Šutnja je iznimno uspjela i gledana, kao uostalom i Hedlova kriminalistička trilogija, neosporno na razini najboljih europskih i svjetskih serija. Televizijski gledatelji pamte Šutnju po vrsnoj režiji Dalibora Matanića, ali i iznimnim glumačkim ostvarenjima ukrajinskih i hrvatskih glumica i glumaca (Ksenija Mišina, Sandra Lončarić, Goran Bogdan, Leon Lučev, Darko Milas, Zlatko Burić i drugi).

Prva sezona Šutnje, osim u Osijeku, snimana je i u Kijevu neposredno prije ruske agresije, što je svakako potvrdilo produkcijsku i umjetničku uvjerljivost čitavog projekta.

U kriminalističkoj trilogiji, koja se u ovom izdanju prvi put pojavljuje pod zajedničkim imenom Šutnja, Drago Hedl hrabro je, istinito i književno uvjerljivo pisao o fenomenu dječje prostitucije i trgovine ljudima, na osnovi stvarnih događaja koji su se zbili u Osijeku početkom 2010. godine. Te strašne događaje Hedl je književno vješto isprepleo s intimnim odnosima glavnih junaka i njihovim opsesijama, gubicima i traumama i tako napisao trilogiju koja je već danas klasik hrvatske kriminalističke literature.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu