Page arrow

Vrata do vrata

Book vrata do vrata

Autor: Dominik Barta

Izdavač: Leykam international

Godina izdanja: 2023

Prevoditelj: Igor Crnković

Cijena: 16,80 EUR

Broj stranica: 200

Uvez: tvrdi

Proza

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

 S jednakom empatijom kao i u svojemu debitantskom romanu Sa sela, Dominik Barta piše u romanu Vrata do vrata o životu u gradu, o identitetu i samoći te o toleranciji i solidarnosti.

Kurt, homoseksualac u ranim tridesetima, napokon je pronašao posao kao profesor i uselio se u mali tetin stan. Isprva mu jako smeta buka iz susjednoga stana, ali kad upozna gospodina Drechslera, koji već desetljećima živi u toj zgradi, prilagođava se životu čak i sa zvukovima iz susjedova toaleta. Kurt se ubrzo sprijateljuje i s novom susjedom, pametnom i erotičnom biologinjom Reginom. A kad se poslije bračne svađe k njemu useli najbolji prijatelj, liječnik Frederik, te jedan od učenika, Kurd Ferhat, u kojega je potajno zaljubljen, iznenada u njegovu stanu potraži utočište od svjetske politike, Kurt konačno shvaća što znači imati obitelj...

Radnja smještena u 2014. govori o više od šarolika ljubavnog života u velikom gradu. Barta želi pokazati koliko su međuljudski odnosi ovih dana postali političnima i koliko smo bliski velikom svijetu sa svim njegovim problemima. Svijet je selo, kažu. U slučaju ovoga romana, moralo bi se reći: ponekad je to i bečka zadružna šesterokatnica.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu