Ponedjeljak
27.01.2020.

Istraživački SPaSS
A+ A-

Knjiga Istraživački SPaSS svojim skraćenicama šalje temeljnu poruku o namjeni, a to je pružanje Sustavne Potpore Analizama Statističkih Skupova. Popularno pisana, opremljena QR kodovima, snimkama zaslona računala, koracima analitičkih procedura, primjerima i savjetima, knjiga je to namijenjena osnovnim korisnicima SPSS-a. U 24 poglavlja knjige istraživačkom se procesu prilazi kao strateškoj igri čiji se ishodi ostvaraju ovladavanjem poglavljima, odnosno, razvojem istraživačkih i metodoloških vještina. Rubnice ispunjene savjetima, citatima i dosjetkama ohrabrenje su najširoj akademskoj zajednici u svladavanju koraka potrebnih za samostalno provođenje znanstveno-istraživačkih studija. Autorice u knjizi koriste hrvatsko nazivlje SPSS-ovih procedura i izlaznih rezultata

„Statistika u korijenu svojega imena sadrži informaciju o temeljnoj nakani: doznavanju sta­nja pojava koje su predmetom istraživanja. Knjiga Istraživački SPaSS osigurava osposobljavanje njezinih čitatelja za provođenje statističkih analiza kojima bi se doznalo stanje analizirane pojave, ali i više od toga – djelo je to koje će osigurati provođenja testiranja parametara, odnosno donošenje zaključaka o postavljenim hipotezama. Tako postavljen cilj pri pisanju ovoga iznimnoga djela osigurava njegovu široku primjenu i ono što je za svako društvo najvažnije: osposobljavanje čitatelja da samostalno posegne za provođenjem složenih statističkih analiza, a u cilju stvaranja informacija o 'stanjima' pojava kojima su istraživači okruženi i kojima su posvećeni. Istraživački SPaSS djelo je koje širi znanstveno-­istraživačku pismenost te je upravo iz tog razloga od izrazite koristi za društvo u cjelini."
(prof. dr. sc. Suzana Marković)

„Knjiga Istraživački SPaSS posebno je vrijedna jer vodi brigu o čitateljima (istraživačima i znanstvenicima) te ih na različite načine upućuje o mogućnostima provjeravanja postavljenih hipoteza. Pritom autorice suvremenoj metodologiji pristupaju kao predmetu svojih znanstvenih promišljanja te se na temelju tako koncipiranoga djela čitatelj stavlja u proaktivnu ulogu. Na temelju prezentiranih rezultata većeg broja kompleksnih istraživanja autorice oprimjeruju teorijske postavke kao i mogućnosti programa SPSS koji predstavljaju. Snimkama zaslona računala pojašnjavaju korake, a QR kodovima čitatelja vode do korisnih poveznica. Knjiga Istraživački SPaSS posjeduje znanstvenu i primjenjivu dimenziju, što je njezina velika vrijednost."
(izv. prof. dr. sc. Ana Štambuk)

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.