Klub Booksa je na godišnjem do 24. kolovoza, dakle dotad ne radimo! Uživajte u ljetu! / Booksa is on a vacation until August 24th. Have a great summer!
Close
Page arrow

Izokrenuti durbin

Book mirnes2

Autor: Mirnes Sokolović

Izdavač: (sic!)

Godina izdanja: 2020

Cijena: / kn

Broj stranica: 282

Uvez: /

Publicistika

Knjigu možete kupiti u svim boljim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Izokrenuti durbin, knjiga u autofikcionalnim i esejističkim dionicama, govori na temu rata i mira u književnosti, od Crnjanskog i Babelja, Krleže i Krausa, dadaista i nadrealista, preko Holokausta i Gulaga, do Trnopolja i Keraterma, ratnog Sarajeva i Srebrenice.

Zaokupljena je pitanjima tzv. druge generacije u BiH nakon devedesetih – je li moguće osvojiti mir poslije rata u književnosti, je li moguć rat u književnosti usred mira, šta može poezija pred uništenjem i šta može uništenje pred poezijom, koliko angažmana je dovoljno književniku i koliko književnosti treba angažovaniku itsl.

Gledajući daleko u budućnost, knjiga postavlja pitanje kada će se u književnosti prevazići ratni grč i nad grobnicama početi pjevati bezazleno, po nonšalansu, u mirnodopskom ritmu, ako ikada.

Zbirku preuzmite ovdje. Časopis (sic!) pratite na Facebooku.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu