Page arrow

Osam i po ogleda iz razumevanja

Book 4844

Autor: Dejan Ilić

Izdavač: Fabrika knjiga, Beograd

Godina izdanja: 0

Cijena: 77,00 kn

Broj stranica: 320

Publicistika

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

biti primorano da se ponaša u skladu sa jednom kulturalnom paradigmom, a iznutra će nastojati da po svaku cenu očuva toj paradigmi sasvim oprečne kulturalne obrasce; i kako bude rastao pritisak spolja, tako će rasti i pritisak iznutra da se sačuva postojeća matrica. (...)
Medjutim, poredjenje kulture sa skladištem daje nam mogućnost da stvari vidimo i iz drugog ugla. Slikovito rečeno, to skladište je otvoreno i u njega možemo smestiti nove obrasce, koje ćemo, recimo, pozajmljivati iz drugih skladišta, i ponašati se u skladu sa njima. Zapravo, taj posao dopunjavanja i pozajmljivanja jedno je od ključnih obeležja kulture. (...) Važno je da se novi alati spreme u skladište, možda će jednom biti i upotrebljeni."

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu