Subota
27.02.2016.

Predavanja o Hegelu (1968–1969)
A+ A-

'U knjizi objavljujemo dvanaest predavanja o Hegelu koja je Vanja Sutlić održao akad. god. 1968./69. na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Prvo i posljednje predavanje nisu datirani, drugo nosi nadnevak 13. prosinca 1968., a pretposljednje 23. svibnja 1969. Tekst je priređen na osnovi strojnog zapisa koji se nalazi u ostavštini Vanje Sutlića, koju su njegovi nasljednici 2014. godine predali Institutu za filozofiju na čuvanje i istraživanje. Tekst je prema svemu sudeći nastao naknadnim zapisivanjem sadržaja magnetofonskih snimki predavanja, koje su, čini se, ponegdje kolacionirane sa studentskim zabilješkama predavanja.
(...)
Zaključno se može reći da javnosti predajemo tekst predavanja koji što je moguće vjernije reproducira ono što je Vanja Sutlić u predavanjima doista izgovorio, pritom u obliku za koji smijemo vjerovati da se što više približava onomu koji bi mu sam filozof dao danas pri vlastitoj konačnoj redakturi.' (Iz Predgovora priređivača)

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.