Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Trideset šest drevnih kineskih strategija – za primjenu u politici, diplomaciji i špijunaži

Book o3glizcg

Autor: Stefan H. Verstappen

Izdavač: Profil

Godina izdanja: 2019

Cijena: 79,00 kn

Broj stranica: 248

Uvez: meki

Publicistika

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Kina je Hrvatskoj, i ne samo Hrvatskoj, još uvijek velika nepoznanica, pa su nam tako nejasne i tajanstvene njezine taktike ''dvostrukih varki'', ''namještaljke'' ili taktika ''namami pa zamijeni'', kao i poslovice ''osmijehom sakrij bodež'' ili ''ubij posuđenim mačem''. Kina svoju strategiju ne zasniva na proučavanju peloponeskih ili balkanskih ratova, već je izvlači iz vlastitog ''razdoblja zaraćenih država''.

Trideset šest drevnih kineskih strategija zbirka je drevnih kineskih poslovica koje opisuju ratne taktike. Kineska strategija ima cilj preuzimanje vodeće uloge u 21. stoljeću. Male su mogućnosti da rivalske globalne i regionalne sile spriječe napredak Kine u tom pravcu. Sukus Trideset šest drevnih kineskih strategija jest ostvariti pobjedu i preuzeti globalno vodstvo, ma koliko  protivnik bio jak. Strategije i taktike ne pišu sveučilišni profesori, već visoki vojni časnici koji imaju čak i posebno rezervirane dijelove velikih knjižnica, u kojima za civile nema mjesta.

Knjigu je prevela Iva Karabaić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu