Ponedjeljak
02.12.2019.

Abeceda grupe Metallica
A+ A-

Uz žestoke rock rime i odvažne ilustracije, slikovnica Abeceda grupe Metallica priča povijest jedne od najžešćih rock grupa od slova A do slova Ž. Svako slovo abecede ističe značajan trenutak u putovanju benda, od skromnog početka s Garage Days do brojnih antologijskih albuma poput …And Justice for All i Master of Puppets, ali i biografskih podataka o članovima Metallice: Jamesu Hetfieldu, Kirku Hammettu, Robertu Trujillu i Larsu Ulrichu.

Slikovnicu (u originalu The ABCs of Metallica) u suradnji s bendom napisao je Howie Abrams, za ilustracije je zaslužan Michael Kaves McLeer, a nadahnuti hrvatski prijevod potpisuje Ivanka Mazurkijević. Ova će slikovnica zasigurno zabaviti najmlađe čitatelje, ali i stare, okorjele fanove svih uzrasta.

S Metallicom i autorom slikovnice hrvatsko izdanje dopunjeno je slovima kojih u engleskom jeziku nema, tako da će hrvatski fanovi saznati više o bendu, a najmlađi moći naučiti potpunu abecedu. ,,Č kao Čk-čk-riff…”, ,,Đ kao Đavolji rogovi…” ili ,,Š kao Šutka…”

Dio prihoda namijenjen je zakladi All Within My Hands koju je osnovala Metallica. Zaklada je posvećena stvaranju održivih zajednica, podržava obrazovanje radnika, borbu protiv gladi i druge bitne lokalne usluge.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.