Ponedjeljak
20.05.2019.

Hrušt i brodić
A+ A-

Svijet je pun opasnosti, naročito za one koji su krhki: za brodić od papira što ga prva kiša može otopiti, za malenog hrušta koji ne može letjeti. Među njima će se, međutim, možda baš zbog zajedničke slabosti, razviti nerazdruživo prijateljstvo. Zajedno ploveći gradskom fontanom, pokušat će razumjeti čuda opasnog i divnog okolnog svijeta: krijesnice i balone, ptičji pjev i ljude koji se, bacajući novčiće u vodu, još uvijek nadaju sreći. A na kraju će se pokazati da i svijet zna biti nježan prema nježnima…

Sanja Lovrenčić, književnica i prevoditeljica, ušla je u hrvatsku književnost 1987. zbirkom pjesama Insula dulcamara. Otad je objavila još šest pjesničkih zbirki, a poezija joj je objavljivana i u domaćoj i stranoj periodici. Za knjigu Rijeka sigurno voli poplavu dobila je nagradu Kiklop. Autorica je nekoliko zbirki kratkih priča te romana Dvostruki dnevnik žene sa zmajem, Klizalište, U potrazi za Ivanom (nagrada "Gjalski" 2007), Martinove strune, Ardura, Kabinet za sentimentalnu trivijalnu književnost. Napisala je nekoliko knjiga namijenjenih djeci, kao i tekstove za desetak slikovnica.

Mingsheng Pi rođen je 7. srpnja 1969. godine u Inchonu u Južnoj Koreji, od kineskih roditelja. Slikanjem i kineskim krasopisom bavi se od svoje pete godine. Godine 1991. stječe diplomu Tehnološke akademije za dizajn u Taichungu. U Seulu se nastavlja privatno školovati kod kineskog slikara Shuixiang Lija. Uči tradicionalno korejsko slikarstvo i sudjeluje na slikarskim natječajima. Želja za usavršavanjem vodi ga u Peking na Centralnu akademiju lijepih umjetnosti. Do sada je sudjelovao na 42 skupnih i održao 9 samostalnih izložbi. Dobitnik je osam nagrada za slikarstvo. 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.