Ponedjeljak
11.11.2019.

Mi miševi
A+ A-

Mi miševi nova je autorska slikovnica Pike Vončine za djecu u dobi od tri do devet godina te nastavak na njezinu seriju slikovnica o fantastičnom životinjskom svijetu. Priču o skladnoj obitelji miševa, njihovim običajima i načinu života priča nam miš Erik Nezaustavljivi koji je nadimak dobio zato što neprestano postavlja radoznala pitanja svojoj obitelji. Obitelj miševa ne živi u "rupama” nego lijepo i udobno, hrane se raznovrsnim voćem i povrćem (ponekad i sirom!) iz vlastitog raskošnog vrta, a obožavaju glazbu i koncerte. Tako je miš Orlando iznimno ponosan na svoje "glazbene brkove” koji titraju i sviraju čim vjetar puše, a tajna lijepog voćnog vrta mame mišice nije samo u zalijevanju nego i u pjevanju prave pjesmice…

Kao i u drugim djelima Pike Vončine za koje je do sad dobila niz nagrada i priznanja, i ovdje je prepoznatljiv njezin specifičan stil čije su glavne karakteristike jednostavnost i autentičnost pripovjedačkog glasa te izobilje originalnih likova i maštovite atmosfere. Tekst slikovnice ispisan je rukom velikim tiskanim slovima što djeci mlađe dobi omogućuje da samostalno čitaju slikovnicu, a najmlađima pomaže kao dodatna motivacija u procesu učenja čitanja i pisanja. Raznolikost likova u (paralelnim) samostalnim, ali međusobno povezanim pričama potiču razvoj dječje imaginacije te produbljuju njihovu percepciju i emotivnu inteligenciju.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.