Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Zec: Uloga knjige u suvremenom životu (1)

Large 203
Srijeda
28.01.2009.

Pa, krenimo redom. Kako na početku i na kraju sve bude svedeno na brojke, mjere, dužine (kad je čovek živ onda je visok, kad je mrtav onda je dugačak...), širine, jačine, količine, financijsku korist, financijsku štetu, porast ili pad nataliteta, BDP-a, cijene plina, na minus ili plus (ti korov, a ja hibiskus), tako ću i ja u daljnjem tekstu knjigama podijeliti uloge na način na koji ih zamišljam u društvu i šire. Uloge čiji se utjecaj može izmjeriti. Knjige će time možda zaživjeti neki novi život i započeti neku novu karijeru osim one standardne 'čekam da me netko kupi, čekam da me netko čita'.

Djevojko (mladiću), ja samo želim da te......
Uloga knjige u seksualnom životu mladog čovjeka je trenutno nemjerljiva. Toliko je mala (predlažem da se knjige počnu  štampati u obliku dilda, tako da se mogu veselije koristiti). No, to se lako može promijeniti ukoliko mladi čovjek shvati da mu je za uspjeh kod suprotnog spola potrebna samo dobro izabrana knjiga (i dobar auto i/ili dobar par sisa, no to se podrazumijeva).

Stvar je jednostavna, samo treba znati što ona druga strana želi, kupiti knjigu na tu tematiku i onda s tom knjigom prošetati desetak puta ispred, iza i pokraj ciljane osobe nemarno mašući istom da bi ciljana osoba mogla pročitati naslov. Naslovi poput Istinom u glavu, pendrekom u guzu privlače seksualno devijantne dok će naslov Gola šuša disonantno pjeva u sumrak na Duhove mašuči konfederacijskom zastavom privući sve one sa konjskim repom.

E moj Karapandžo
Korist koju možemo izvući iz knjiga u kuhinji je svakojaka. Na primjer, vrući lonac ili tavu možemo spustiti na knjigu tvrdih korica, ukoliko imamo osjetljiv stol, šank ili ženu. Na knjigama takozvanog džepnog formata možemo posluživati sir, masline ili čak u njima izdubiti rupu i poslužiti juhu.
 
Ukoliko svuda sa sobom nosite neku kuharicu, prije ili kasnije će netko posumnjati da ste kuhar i zaposliti vas u restoranu. Ta će sreća, nažalost, biti kratkog vijeka i trajat će do prvog masovnog trovanja grah salatom začinjenom crnim uljem (jer bilo je to ustvari bijelo ulje koje je crnu boju dobilo tek nakon dvadeset i petog korištenja, ali tko bi to znao).

Što će nama šoferima kuuuuuća.....
Vožnja je ponekad zamorna i dosadna, tako da čitanje knjige pri brzini od dvjesto dvadeset i pet na autocesti pomaže očuvanju koncentracije. Ako se pak iz nekog razloga zaletimo u banderu (drvo, drugi auto) pri toj brzini, policija će svakako pronaći tu knjigu (prekrivenu dijelovima tijela), prenijeti to novinarima i naslov u crnoj kronici će glasiti Intelektualac usvojio banderu ili recimo Otvorenom knjigom poklopio smrt na autocesti.  

Druga primjena knjiga u vožnji je puno korisnija. Dakle, ukoliko nas zaustavlja prometna policija jer smo vozili prebrzo dobro je uvijek imati knjigu pri ruci. Na rečenicu 'Gospodine, vozili ste 30 kilometara brže od ograničenja', vi podignete knjigu i kažete 'Oprostite, nisam vidio, čitao sam'. Kaznu ne plaćate samo ako koristite neki od preporučenih naslova:
Policija - karika koja nedostaje
Guantanamo - primjena u svakodnevnom životu
Gola istina - od pozornika do načelnika

U sljedećem nastavku uloga knjige u odgoju djece, u građevinarstvu i sijaset drugih zanimljivih primjena. Zato nemojte propustiti idući nastavak, promijenite vjeru i počnite učiti strane jezike. Thanks to you all!

Zec the toilet manager
zeconfire@net.hr

Možda će vas zanimati
Preporuke
Homepage zvjezdana kyro 28.03.2017.

Odiseja siromašnog Rumunja

Roman 'Prosjak i zec' finskog pisca Tuomasa Kyröa je topla priča prepuna šarmantnih detalja i nimalo ljigave sentimentalnosti.

Piše: Zvjezdana Balić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu