Utorak
02.04.2013.

Liječnik za knjige
Extra_large_bible
A+ A-

Dolaze u malenu radnju u Bishop Arts District s knjigama. I pričama. Supruga čovjeka koji je slučajno prolio varikinu i šalšu na knjigu koju je posudio od prijatelja. Otac koji je htio restaurirati svoju Bibliju kako bi je dao sinu prije no što umre od raka. Kći koja je htjela dovesti u dobro stanje knjige koje su pripadale njezinoj bolesnoj majci, kao način da zadrži sjećanje na nju.

Svi oni dolaze... liječniku za knjige.
 
Ovo je dio teksta iz The Dallas Morning News, u kojem se čitatelje upoznaje s liječnikom. Za knjige.
 
U epohi šaptača raznoraznim životinjama i stvarima, nije nimalo čudno da postoji i svojevrsni šaptač knjigama. Bolesnim knjigama, koje mogu biti stare nekoliko dana, ali i više od stoljeća. A s obzirom da je riječ o Dallasu, gradu bogobojaznih Teksašana, na prvi pogled paradoksalno vjerojatno najnaoružanijem gradu svijeta (iako SAD imaju najveći svjetsku pištolji per capita statistiku, čak 90 komada oružja na 100 stanovnika, stanovnici Dallasa to itekako nadmašuju), nimalo neobično da se liječnik za knjige malo više specijalizirao za jednu knjigu konkretno. Za Knjigu, dakako. Zato se vjerojatno Book Doctor reklamira pomalo ambivalentno, te govori kako popravlja, restaurira i uređuje knjige i Biblije. No, Biblija ipak nije jedini čest gost u radionici, ona je samo dio svetog knjiškog trojstva, knjiga koje se najviše popravljaju.
 
"Uz njih tu su još i kuharice i dječje knjige", kaže Liječnik za knjige odnosno Liječnica za knjige Candice McKay, vlasnica firme. Činjenica jest da radovi Liječnice za knjige izgledaju impresivno, iako je teško govoriti o tome ako čovjek nema samu knjigu u ruci. Book Doctor kaže i kako osim rada na starim knjigama velik dio posla predstavlja i uljepšavanje omiljenih knjiga mušterija, pa je tako u vrijeme vrhunca popularnosti Harryja Pottera, golem dio posla, osim Biblija, dolazio od personaliziranja Harryja, i to uglavnom stavljanjem raznobojnih kožnih korica.

Radove Liječnice za knjige možete pogledati ovdje.
 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.