KRITIKA 186: Zoran Ferić

Duboko moralne ali ne i moralizatorske, kolumne koriste leću apsurda da govore o pojavama koje bi nas, da im se ne smijemo, tjerale u očaj.

KRITIKA 185: Mile Stojić

Teško je bilo šta reći o navadi naših pisaca da bježe iz društva u prirodu, ali bilo bi dobro da barem te opise prirode ne prepisuju iz školskih zadaćnica.

KRITIKA 184: skarlet_p

Pisac/spisateljica koja se odluči za pseudonim na neki način olakšava kritičarski pristup tekstu jer je čitalac potpuno lišen predodžbe o kome se radi.

KRITIKA 183: Lana Derkač

Roman Lane Derkač nije tekst koji bi ugađao čitatelju; intelektualno je to štivo koje zahtijeva od čitatelja punu pažnju i koncentraciju.

KRITIKA 182: Damir Šabotić

Šabotiću nisu važni ni Rat ni Stradanje ni Progoni, njega se prije svega tiču sudbine njegovih likova, koje pomno motiviše i vodi.

KRITIKA 181: Vanda Mikšić

Autorica se često služi eliptičnim konstrukcijama čime čitaocu/čitateljki ostavlja velik prostor za domaštavanje, za rad imaginacije i intelekta.

KRITIKA 180: Darija Žilić

Darija Žilić je zanimljiva sagovornica i komentatorka kulturnog i društvenog života, onog na ulici i onog u institucionalnim reprezentacijama.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.