KRITIKA 123: Josip Mlakić

Poopćavanje rata koji nedefinirano čuči u pozadini i natkriljuje sve postupke junaka danas više nije dovoljno . Niti zanimljivo.

KRITIKA 122: Miljenko Jergović

'Psi na jezeru' ne donose nikakav pomak u ideološkoj dimenziji autorske poetike, a ne donose ga ni na njenim drugim planovima. 

KRITIKA 121: Ermis Lafazanovski

'Hrapeško' je narativ koji za svoje literarne uzore nedvosmisleno uzima narodnu pripovetku i njen prosvetiteljski upgrade. 

KRITIKA 120: Kemal Mujičić Artnam

Ako je književnost područje borbe tada 'Vrijeme za ljubav' ne pripada književnosti već najamničkom tekstu. Tekstu čiji je cilj umiliti se publici.

KRITIKA 119: Mirjana Dugandžija

Tretiranje 'Nekoliko dana kolovoza' kao 'romana s ključem' najmanje je opravdan i produktivan kut čitanja teksta od svih koji se nameću. ...

KRITIKA 118: Ludwig Bauer

'Zavičaj, zaborav' napisan je šezdeset godina prekasno, u trenutku u kojem je diskurs o Drugom svjetskom ratu izgubio svoju važnost i svoj semantički potencijal .

KRITIKA 117: Andrea Zlatar

Andrea Zlatar svoje kritičko čitanje obogaćuje intimnom pripovednom notom na tragu esejističke prakse Dubravke Ugrešić, ali sa znatno blažom ironijskom distancom. 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.