Ponedjeljak
08.07.2019.

VIDEO: Razumijem što čitam - razgovor sa Zdenkom Bašićem
Extra_large_65650845_434276174080299_914472011323932672_n
Rene Rehak, Dan Radovinović i Zdenko Bašić
A+ A-

U sklopu projekta Razumijem što čitam u Booksi je gostovao umjetnik Zdenko Bašić s kojim su razgovarali učenici Klasične gimnazije Rene Rehak i Dan Radovinović.

Učenici su pogledali Bašićev film Sjeverozapadni vjetar, koji je bio glavna tema ovog razgovora: od ideje, planiranja filma, pisanja scenarija do pronalaženja kazivača/ica i najsitnijih detalja. Razgovarali smo i o europskoj, posebno slavenskoj mitologiji, različitim medijima u kojima se Bašić izražava, utjecajima i omiljenim mu umjetnicima i još mnogo toga, o čemu možete poslušati u videu.

Prethodno su učenici na razgovoru ugostili Miljenka Jergovića, Evelinu Rudan i Luku Ostojića.

Ovim smo programom zaključili projekt Razumijem što čitam u kojem su učenici Klasične gimnazije kritički čitali odabrane naslove, o njima raspravili na čitateljskim klubovima, prošli radionicu pisanja kritike te naposljetku snimili video kritike i napisali osvrte na pročitano. Svi videi i tekstovi dostupni su na linku.

Projekt Razumijem što čitam podržalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.