Srijeda
11.03.2015.

Gwenaëlle Aubry u Medijateci
Extra_large_aubry
A+ A-
Francuska književnica i filozofkinja Gwenaëlle Aubry 7. studenog 2014., u prostorijama Medijateke Francuskog instituta, održala je predavanje naslovljeno Roman i nadživljavanje. U njemu autorica prvenstveno iznosi svoj odnos prema pisanju i funkciji pisanja.

Po Aubry, pisanje je uvijek na dvostruki način povezano s nadživljavanjem: s jedne strane, od iskustva Auschwitza, roman predstavlja pokušaj nemogućeg svjedočanstva nestanka i preživljavanja, a s druge, on postaje izvorom snage za nadživljavanje, za pristup onom višem od života.
 
Za sve zainteresirane koji nisu mogli doći na predavanje ili ne razumiju francuski, sada imamo snimku predavanja uz titlove s prijevodom. Predavanje je prevela Milena Ostojić.
 
 
 
Više o književnom, filozofskom i kazališnom radu Gwenaëlle Aubry, možete pročitati u Booksinom dosjeu, opsežnom razgovoru autorice s Antom Jerićem i Dianom Meheik (prvi dio i drugi dio) ili u transkriptu njenog gostovanja u Booksi.

izvor i foto: Multimedijalni institut
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.