Petak
05.04.2019.

VIDEO: Ana Brnardić u Booksi
Extra_large_55641802_988016728075579_5176394425948962816_n
Ana Brnardić i Ivan Šamija
A+ A-

Na prvoj ovogodišnjoj Booksinoj tribini Poezija na živo gostovala je pjesnikinja Ana Brnardić.

Na tribini je Ana čitala pjesme iz novog još neobjavljenog rukopisa (u videu možete poslušati dvije, a za ostatak čekamo Aninu zbirku koja izlazi krajem godine) te je o njima razgovarala s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom. Ana je govorila o pjesničkom dugu, kompleksnosti obiteljskih odnosa i njihovoj artikulaciji u pjesmama, poveznicama novih pjesama s prethodnom zbirkom, tegobnosti, ali i zastrašujućoj lakoći pisanja, da nabrojimo samo neke od tema ovog vrlo zanimljivog razgovora.
Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Ana Brnardić rođena je 1980. u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je studij komparativne književnosti i hrvatskog jezika i književnosti, a na Muzičkoj akademiji studij violine. Pjesme su joj prevedene na petnaestak jezika i objavljene u domaćim i stranim pjesničkim antologijama, časopisima i na web-stranicama. Dobitnica je Goranove nagrade, Nagrade Slavić i Kvirinove nagrade za mlade pjesnike. Sudjeluje u europskoj pjesničkoj platformi Versopolis. Objavila je knjige pjesama: Pisaljka nekog mudraca (1998), Valcer zmija (2005), Postanak ptica (2009) i Uzbrdo (2015). Izbor iz prve tri knjige preveden je na rumunjski i objavljen 2009. u Rumunjskoj pod naslovom Hotel cu muzicieni. Zbirka Postanak ptica prevedena je na švedski jezik i objavljena 2016. u Švedskoj pod naslovom Fåglarnas tillblivelse. Uz vlastito pisanje bavi se i književnim prevođenjem s rumunjskog jezika u tandemu s Adrianom Oproiuom.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.