Srijeda
27.03.2019.

VIDEO: Damir Pilić u Booksi
Extra_large_pili_
Miljenka Buljević, Marko Tomaš, Damir Pilić i Matija Bošnjak
A+ A-

Splitski novinar i književnik Damir Pilić, u svom se spisateljskom radu, kako onom znanstveno-publicističkom tako i književnom, dugo bavio gubitnicima, delikventima, narkomanima i samoubojicama uglavnom vezanim za njegovu rodnu Dalmaciju.

Njegove posljednje dvije knjige publicistička studija Marx nije mrtav i roman Kao da je sve normalno tematski su bliže Pilićevom novinarskom interesu za povijesno-političke teme te njihovom sagledavanju u kontekstu suvremene hrvatske stvarnosti.

Upravo je roman Kao da je sve normalno u izdanju nakladničke kuće Sandorf bio povod da Booksina Miljenka Buljević s Damirom Pilićem, Markom Tomašem i Matijom Bošnjakom porazgovara o duhu Bosne i Hercegovine i duhovima prošlosti, povratku fašizma, Europi pod najezdom kršćanske rekonkviste, novinarstvu i cenzuri, nogometu, hororu, romantici i povezanošću svega navedenog s odgajanjem djece u Hrvatskoj.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.