Petak
08.02.2019.

VIDEO: Dr. med dr. med. Ostojić u Booksi
Extra_large_51620256_591281764633506_4200573612870074368_n
Dr. med. dr. med. Ostojić i Miljenka Buljević
A+ A-

Dr. med. dr. med. Ostojić nakratko se iz Londona vratio u Booksu predstaviti svoju novu knjigu Upomoć, pročitali smo knjigu! Klinički pojmovnik kritičkog čitanja (ur. Vanja Bjelić Pavlović i Miljenka Buljević, Kulturtreger i Kurziv, 2018.).

Doktor Ostojić poznati je literoterapeut, humanist i humanitarac koji desetljećima diljem svijeta liječi nesretne ljude od psihofizičkih bolova nastalih uslijed čitanja književnih djela. Doktor je u sklopu svoje misije od 2008. do 2014. za portal Booksa.hr pisao tekstove o fatalnim posljedicama književnosti i važnosti prevencije čitanja. Na temelju tog rada nastala je ova knjiga koja, kako navodi predgovor, iznosi „istinite i tople ljudske priče o raznolikosti kritičkog čitanja, čitalačkoj patničkoj sudbini i sretnom medicinskom razrješenju svakog problema.”

U Booksi je doktor predstavio knjigu, svoju profesiju, najopasnije autore u povijesti književnosti te direktnu poveznicu između nepismenosti, zdravog duha i zdravog tijela. Uz to, održao je i živu demonstraciju sistematskog književnog pregleda na primjeru pacijentice Lize Gorički. Naposljetku, publika je imala priliku iznijeti svoje čitalačke tegobe, a dr. med. dr. med. Ostojić dao je svoje stručno mišljenje.

Program je vodila i aparaturu dodavala urednica knjige i Booksina primarijuskinja Miljenka Buljević.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.