Srijeda
13.02.2019.

VIDEO: Gabriela Babnik u Booksi
Extra_large_2017-07-25_00.48.50
Darko Milošić, Anita Peti-Stantić, Gabriela Babnik i Ivan Sršen
A+ A-

Na predstavljanju knjige Gabriele Babnik Sušno doba (Sandorf, 2018) sudjelovali su autorica, prevoditeljica Anita Peti-Stantić, urednik Darko Milošić i izdavač Ivan Sršen.

Tema romana Sušno doba je kratko zbližavanje šezdesetdvogodišnje dizajnerice iz male srednjoeuropske zemlje i dvadesetsedmogodišnjeg mladića iz zapadne Afrike, premda dolaze iz posve različitih sredina: oboje su outsideri, bolno željni bliskosti, duboko emocionalno povrijeđeni i veoma usamljeni.

Autorica je govorila o svom dosadašnjem književnom radu, inspiraciji za roman, njegovoj neobičnoj temi i iskustvu Afrike.

Gabriela Babnik slovenska je spisateljica, književna i filmska kritičarka i prevoditeljica rođena 1979. godine, završila je studij komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Njezin prvi roman, Koža iz bombaža dobio je nagradu za najbolji prvijenac na Sajmu knjiga u Sloveniji 2007., a roman Sušno doba osvojio je nagradu za književnost Europske unije 2013. godine.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.