Začitavanje: 'Gil Jourdan'

U vrlo kratkim crtama, na standardnom formatu od 48 stranica, Tilleux uspijeva iznijeti dopadljiv svijet prepun detalja, malih gegova i skrivenih šala.

Začitavanje: 'Odvažnost nade'

U ovotjednom 'Začitavanju' jedna knjiga netom stigla na police knjižara - Barack Obama o ulozi Amerike u svijetu te svom životu i obitelji.

Začitavanje: 'Diskurs terorizma'

Srećko Horvat kirurškom preciznošću zasijeca u tkivo naših predrasuda i medijski usađenih stavova o terorizmu kao 'iznenadnom zlu koje nas čeka iza ugla'.

Začitavanje: Gospodar muha

Kad djeca na pustom otoku praćakanje u plićaku zamijene ubijanjem, nešto očito ne štima. Goldingova alegorija društva još je uvijek vrlo, vrlo aktualna.

Začitavanje: 'Odmetnuti'

Politički podtekst, meta-priča i roman ceste Delana i Sudžuke na masivnih 450 stranica monumentalan su projekt domaćeg nakladnika. 

Začitavanje: Imaju li mravi anuse?

Jesu li Adam i Eva počinili incest? Ako je Bog toliko pametan, može li onda postaviti pitanje na koje ni On sam ne zna odgovor? Je li Beckham homoseksualac?

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.