Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Peripheral visions: kuda.org

Ponedjeljak
04.03.2024.

Razgovarali smo sa Zoranom Pantelićem i Borkom Stojić iz srpske organizacije kuda.org

Za one koji ne znaju: Centar za nove medije_kuda.org je nezavisna kulturna organizacija koja od 2001. godine okuplja umjetnike, teoretičare, medijske aktiviste, istraživače i širu publiku u istraživanje suvremene umjetničke teorije i prakse, aktivizma i politike. Njihovim riječima: "U sučeljavanju sa procesima kulturne industrije i kulturalizacije politike i umetnosti, kolektiv pokušava mapirati i osnažiti tačke kritike i otpora komodifikaciji rezultata umetničke produkcije, a onda i pokušaje transformacije i kritike produkcionih odnosa koji se u polju umetničkog stvaralaštva i vanumetničkih društvenih procesa reprodukuju smenom ideoloških i 'političkih' matrica, koje su u krajnjoj instanci posledica rekuperacije ljudi. kuda.org kreira prostor za otvoreni dijalog, eksperimentalnu edukaciju, saradnju i istraživanje, kao i slobodan pristup različitim izvorima znanja." Do sada su organizirali više stotina javnih događaja, predavanja i prezentacija gostujućih umjetnika i teoretičara, radionica, izložbi, konferencija i međunarodni izdavački projekt. 

Zoran i Borka rekli su nam ponešto o svojoj organizaciji, djelovanju "na periferiji", odnosu s publikom i "publici iz sjene", njihovom izdavaštvu i knjigama te brojnim drugim temama.

Razgovor je na engleskom jeziku, a slijedi u nastavku. 

Booksa · Peripheral visions: kuda.org

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.

Projekt 'Peripheral Visions' sufinancira Ministarstvo kultre i medija Republike Hrvatske.

Glazba: 3 am West End, statusq, izvorlicenca.

Možda će vas zanimati
Articles
27.05.2024.

'Embedded publishing' manual

The Embedded Publishing manual is out!

Podcast
25.05.2024.

Peripheral visions: Alternativni oblici prijenosa znanja

Matija Prica najavio je seriju razgovora (podcasta) na portalu Booksa.hr, a Filip Kučeković osvrnuo se na zanimljivu diskusiju o kritičarskoj polemici.

Podcast
17.05.2024.

Peripheral visions: Multimedijalni institut

Ovo izdanje Peripheral visions podcasta donosi razgovor s Petrom Milatom iz Multimedijalnog instituta.

Podcast
10.05.2024.

Peripheral visions: Antologija 'Carski rez' na makedonskom

O antologiji "Carski rez" koja u svibnju izlazi u Makedoniji razgovarali smo prevoditeljicom Marijanom Kavčić, Daliborom Plečićem i Sarom Milenkovskom.

Podcast
08.05.2024.

Peripheral visions: Antologija 'Carski rez' na slovenskom

O antologiji "Carski rez" koja u svibnju izlazi u Sloveniji razgovarali smo s prevoditeljicom Barbarom Skubic te Petrom Amalijom Bachmann i Muanisom Sinanovićem.

Podcast
02.04.2024.

Peripheral visions: eipcp

Novo izdanje Peripheral visions podcasta donosi razgovor s Linom Dokuzović iz eipcp-a, Europskog instituta za progresivne kulturne politike.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu