Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Oaza Books u Booksi

Large 190883204 3956666934369725 6156479052919738060 n
Srijeda
23.06.2021.

U suradnji s umjetničkim kolektivom Oaza u parku ispred Bookse razgovarali smo o dječjim knjigama.

Razgovor je moderirala krtitičarka Marija Ott Franolić, a sudjelovali su pisac Dino Pešut, ilustratorica Ana Kovačić te dizajnerica i urednica Nina Bačun. U razgovoru je bilo riječi o izdavaštvu za djecu, predstavljene su slikovnice Kućni duhovi i Mama, mogu sama! te je skrenuta pozornost na važnost slikovnice kao medija koji je istovremeno i pedagogija i umjetnost i politička praksa.


Marija Ott Franolić neovisna je književna teoretičarka i kritičarka. Doktorirala je na ženskim dnevnicima, ženskoj povijesti i svakodnevici. Bavi se poticanjem čitanja i teorijski proučava vezu čitanja i mišljenja. Autorica je knjige Dnevnik ustremljen nedostižnom (Disput, 2016.) te urednica dnevnika Divne Zečević Život kao voda hlapi (Disput, 2017.).

Nina Bačun, nakon Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, magistrirala je Experience Design na KONSTFACK — University, College of Arts, Crafts and Design u Stockholmu 2011. Neki od radova su joj uvršteni, objavljeni i nagrađeni na domaćim i međunarodnim izložbama dizajna i umjetnosti. Svojim samostalnim i kolektivnim djelovanjem nastoji doprinijeti produkciji i diskursu dizajna na holistički način. Djeluje u domeni produkt dizajna, dizajna interijera, scenografije, vizualnih komunikacija, postava izložbi i samoinicirananih koncepata.

Dino Pešut rođen je u Sisku 1990. godine. Diplomirao je dramaturgiju pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Drame su mu postavljane u mnogim kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nagrade Marin Držić Ministarstva kulture za drame L.U.Z.E.R.I.(Pret)posljednja panda ili statikaVeliki hotel BezdanStela, poplavaOlympia Stadion te Granatiranje. Osvojio je nagrade Deutschen Jugentheaterpreis te nagradu Heartefakt fondacije za najbolji suvremeni socijalno angažirani tekst. Polaznik je rezidencijalnog programa za nove dramatičare u kazalištu Royal Court u Londonu. Drame su mu prevedene na engleski, njemački, francuski i poljski jezik. Svoj prvi roman Poderana koljena objavio je 2018. Autor je teksta za slikovnicu Mama, mogu sama!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu