Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
Piše: Booksa

Pjesnikinja petkom - Fragmenti svakodnevice

Vanda Mikšić, Monika Herceg i Lidija Deduš ispred Bookse.
Ponedjeljak
16.11.2020.

Lidija Deduš i Vanda Mikšić, osim rođendana na isti dan, dijele i poeziju koja je orijentirana na zapisivanje svakodnevice. Ovom prilikom razgovarale su o svojim zadnjim zbirkama poezije (Moglo bi sve biti i Razglednice iz prašnjave republike), o svojim poetikama koje se ponajviše bave dodirima sa stvarnošću, načinu na koji pristupaju gradnji pjesama i zbirki unutar takvih obrazaca. U obje zbirke tako je stalno titranje između različitih borbi; melankolije i sarkazma, kritike i prihvaćanja, teksta i njegove razgovorne dimenzije. Razgovarale su i o toj stalnoj napetosti, ali i o očišćenom jeziku kao strategiji komunikativnosti poezije, i mnogočemu drugome.

Tribinu je vodila Monika Herceg.

Možda će vas zanimati
Video
16.05.2024.

Pjesnikinja petkom: Vanda Petanjek i Snježana Tramburovski

Snažne slike, metaforika, uronjenost u svijet koji se ponajviše tiče ženskog tijela, ženskog bića i mogućnosti rasta i otpora, otvaranja prema svijetu zajednički je nazivnik ovim dvjema pjesnikinjama. 

Video
23.05.2022.

Pjesnikinja petkom: Kozmos otok

Ako ste propustili tribinu 'Pjesnikinja petkom' na kojoj su gostovale pjesnikinje Andriana Škunca i Gordana Benić, evo prilike da to nadoknadite!

Video
04.11.2020.

Pjesnikinja petkom - Dijalozi poezije i glazbe

U Booksi je održano glazbeno-poetsko izdanje tribine 'Pjesnikinja petkom' s temom dijalozi poezije i glazbe.

Piše: Booksa

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu