Page arrow
Piše: Booksa

VIDEO: Booksa u parku: Dramsko pisanje - nove generacije

Large dizajn bez naslova  3 Foto: Kyril Rubinstein.
Ponedjeljak
29.06.2020.


U suradnji s udrugom Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) u parku ispred Bookse održan je razgovor na temu queer dramskog pisma.

Sudjelovali su Ivica Buljan, kazališni reditelj, Jasna Jasna Žmak, dramaturginja i spisateljica, te Espi Tomičić, student dramaturgije i autor drame Your love is King, uz moderaciju dramaturginje Nine Gojić.

Raspravljali su o tome koliko domaće dramsko pismo zastupa likove koji pripadaju seksualnim i rodnim manjinama, ali i kako se queer pristup pisanju odnosi prema svojem sadržaju i formi.


Gostovanje se odvilo u sklopu projekta "Korak dalje – prema uključivoj kulturi" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

kifla-mini


kifla-mini-kuc

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu