Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250
Piše: Booksa

VIDEO: Lora Tomaš u Booksi

Large sfdf
Četvrtak
01.10.2020.


U suradnji s izdavačkom kućom Hena com održao se razgovor o romanu Slani Mrak autorice Lore Tomaš.

Uz autoricu, na predstavljanju su sudjelovali urednica Jagna Pogačnik te književnik Zoran Ferić. Razgovor poslušajte u nastavku.

Lora Tomaš diplomirala je indologiju i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a na Centralnom europskom sveučilištu u Budimpešti magistrirala je rodne studije. Suuredila je i suprevela dvije antologije suvremene indijske kratke proze i poezije – Popodnevni pljuskovi: izbor iz indijskoga ženskog pisanja (2011.) i Lotosi od neona: indijski autori o gradovima i drugim ljubavima (2017.). Rana verzija njezina prvog romana, Slani mrak, ušla je u finale V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2019., a kasnije mu je pridodana i kratka priča Prozor s pogledom, odabrana za finale natječaja Festivala europske kratke priče 2018. Nekoliko je godina provela u južnoj Aziji pišući reportaže i književnu kritiku za tamošnje publikacije, a sad se u Zagrebu bavi književnim prevođenjem i podučavanjem jezika.

Možda će vas zanimati
Video
Homepage img 20210709 192612 04.08.2021.

Predstavljanje romana 'Slani mrak' Lore Tomaš

Na Festivalu Prvi prozak na vrh jezika predstavljen je roman 'Slani mrak' Lore Tomaš. 

Kritike
Homepage dizajn bez naslova  17 30.03.2021.

Sva lica otoka

Prvi roman Lore Tomaš 'Slani mrak' pokazao je autoričine pripovjedne sposobnosti, kojima je suvislo otjelotvorila svoju istraživačku djelatnost i posvećenost temi otoka.

Piše: Dalibor Plečić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu