Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
Piše: Booksa

VIDEO: Mansoura Ez-Eldin i Nael el-Toukhi u Booksi

Foto: Ivan Buvinić
Nedjelja
12.01.2020.


Na Booksinoj 15. Reviji malih književnosti posvećenoj suvremenoj književnosti Egipta gostovali su egipatska novinarka i spisateljica Mansoura Ez-Eldin te pisac, novinar i prevoditelj Nael el-Toukhi. Na razgovoru s Ivanom Perić u Booksi govorili su svom viđenju arapske i egipatske književnosti, bavljenju novinarstvom u Egiptu i opasnostima koje taj posao nosi, Kairu kao inspiraciji za pisanje i mnogim drugim temama.

15. Revija malih književnosti trajala je od 28.11. do 5.12. i bila je posvećena suvremenoj književnosti Egipta. U sklopu Revije objavljena je antologija suvremene egipatske književnosti naslova Naše trube izazvale su tišinu, za koju je selekciju autora, kao i prethodne dvije godine, napravila Zeina G. Halabi. Program se odvijao u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku, a na Reviji su gostovali Mansoura Ez-Eldin, Nael el-Toukhi, Yasser Abdel-Latif i filmski teoretičar Ahmed Refaat.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu