Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

VIDEO: Sjedinjene države Levanta

Large rmk Asmaa Azaizeh, Adania Shibli i Maan Abu Taleb
Srijeda
10.01.2018.

Od 5. do 10. prosinca 2017. održane su Sjedinjene države Levanta, zajednički program Revije malih književnosti i Human Rights Film Festivala vezan uz države Levanta (Jordan, Libanon, Palestinu i Siriju). Booksina Revija tako je ove godine, u svom 13. izdanju, prvi put u Hrvatskoj predstavila suvremenu književnost na arapskom jeziku. Na Reviji je gostovalo sedmero književnica i književnika iz Levanta te je objavljena antologija Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju.

U programu koji možete pogledati na snimci sudjelovali su Maan Abu Taleb, pisac i urednik rođen u Jordanu s trenutnom adresom u Londonu, Asmaa Azaizeh, palestinska pjesnikinja i novinarka koja živi u Haifi, te Adania Shibli, nagrađivana prozaistica, dramatičarka i istraživačica koja živi u Berlinu. Pisci i voditeljica Miljenka Buljević razgovarali su o njihovom radu, umjetničkom i političkom kontekstu.

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage revija 1 22.10.2015.

Čudnovati žanrovi Baltika

Kako se prva večer Revije malih književnosti primicala kraju, tako je maglovit pojam 'baltičke književnosti' počeo poprimati jasne konture. 

Piše: Booksa

Iz Revije malih književnosti
Homepage 399131951 dd2895c2fe z 30.10.2014.

Iz kuta

Autor: Eljan Tanini (Revija malih književnosti 2014, Albanija)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu