Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

ZaPis u Booksi

Large zapis
Petak
21.05.2021.

U suradnji s udrugom ZaPis u parku ispred Bookse predstavili smo zadarske spisateljice Ivu PejkovićVlatku Basioli i Anu Vidov te pisca Ivana Čeperkovića

S njima je njihovom spisateljskom radu te radu udruge razgovarala Miljenka Buljević.

Udruga ZaPis - Zadarski pisci - kontinuirano djeluje od 2009. godine, s ciljem afirmacije suvremenih autora iz Zadarske županije. Generacijski i stilski različiti, bave se promicanjem književnosti u svojoj sredini, organiziraju tematske književne večeri, ugošćuju pisce, organiziraju radionice pisanja, poezijom osvajaju javne prostore grada, dok čekaju na vlastiti.

Gotovo svi članovi udruge objavili su samostalne knjige za različite nakladnike (Robert NezirovićŽelimir Periš, Staša ArasLada VukićMario Padelin...). Šest godina organizirali su Kalibar bestival - književni festival u Zadru, u suradnji s Krunom Lokotarom. Godine 2013. objavili su zajedničku zbirku kratkih priča Samo ti pričaj, a 2019. svojevrsni nastavak Samo se ti sjećaj. Ujedno pokreću vlastitu nakladu u kojoj su objavljene još i zbirka poezije zadarskih autora Je li zvijezdama tijesno, zbirka proezije Ive Pejković Vošta do Tokija, te zbirka poezije Ivana Čeperkovića Nigdje noći.

Pokrenuli su književni natječaj Potraga za piscem, kako bi pojačali svoje redove novim zadarskim autorima, te snimili prvi književni video spot kao svojevrsnu turističku razglednicu grada Zadra u vremenu pandemije. Surađuju s brojnim srodnim udrugama, ali i drugim umjetničkim inicijativama u Zadru i šire. Ove godine trebali bi useliti u novi Centar za nezavisnu kulturu i mlade u Zadru.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu