Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

David Albahari

svi tekstovi  >
Large albahari
Četvrtak
17.09.2015.

David Albahari (Peć, 1948.)

Profesor engleskog jezika i književnosti. Počeo je pisati sa svojih 25 godina. Napisao je preko 20 proznih djela i osvojio brojne književne nagrade: 'Ivo Andrić', NIN-ovu nagradu, nagradu Narodne biblioteke Srbije, nagradu Balkanika, prevoditeljsku nagradom Brücke Berlin... Njegova djela prevedena su na brojne jezike - albanski, bugarski, danski, engleski, esperanto, francuski, grčki, hebrejski, mađarski, njemački, poljski, slovački, španjolski i talijanski. Ovaj impresivan popis Albaharija čini najprevođenijim suvremenim srpskim piscem. Albahari i sam prevodi. Među autorima koje je preveo s engleskog na srpski jezik su Vladimir Nabokov, John Updike, Sam Shepard, Thomas Pynchon, Robert Coover i Saul Bellow.

Veliki je pobornik postmoderne književnosti. Voli eksperimentirati stilovima i tehnikama, poigravati se žanrovima, a dok piše roman ili priču, voli pisati i o pisanju. Njegove priče nisu linearno ispričane, a često u djela uključuje reference na svoje ranije priče i romane.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu