Page arrow
Lipanj  2023.  2 Lipanj  2023.  3
Motor mijene - prošla događanja
Motor mijene
Homepage 5208761318 57f4994ea6 b 06.06.2017. u 15:00 @ Booksa

Motor mijene: 'Sluškinjina priča' Margaret Atwood

Aktualno da aktualnije ne može biti

Motor mijene
Homepage ostrovski 19.01.2017. u 17:00 @ Booksa

Motor mijene: 'Kako se kalio čelik' Nikolaja Ostrovskog

Pročitajte, navratite, podijelite svoja mišljenja i stavove!

Motor mijene

U raspravi o odnosu književnog teksta i politike kritička se praksa osjeća prinuđenom donijeti ili-ili odluku: Ili će braniti autonomiju književnog teksta i ustrajati na njegovoj neovisnosti o fenomenima političkog, ili će tvrditi da je primarna misija literature da mijenja svoj socijalni, politički kontekst. Motor mijene polazi od pretpostavke da je takav binarizam štetan i za književnost kao autonomni društveni sistem i za poimanje književnog teksta kao društvenog (a ne samo unutarknjiževnog) artefakta.
„It is not useful to make a distinction between political and non-political art. (…) Artistic practices play a role in the constitution and maintenance of a given symbolic order or in its challenging and this is why they necessarily have a political dimension“. Chantal Mouffe (2007).
Ovaj novi čitateljski klub u Booksi sastaje se jednom mjesečno, a vodi ga Ivana Perica. Ako imate pitanja slobodno se javite na booksa[at]booksa.hr.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu