Page arrow
Lipanj  2023.  2 Lipanj  2023.  3
25.10.2016. u 17:00 @ Booksa

Književnost,između: Vatroslav Miloš

Large vatroslav fotka
Utorak
18.10.2016.

Na pretposljednjem susretu (ikad!) u seriji tribina Književnost, između razgovarat ćemo s Vatroslavom Milošem, novinarom u kulturi, muzičarem i književnim komparatistom. Vatroslav od  2007. godine radi kao urednik i novinar portala Kulturpunkt.hr, a glazbene recenzije i kritike pisao je za Zarez i Potlistu. Njegov rad Djevojke su revolucionarna snaga: riot grrrl i ulog u politiku nove ženskosti nagrađen je Nagradom za studentski rad na temu ženske i rodne problematike Centra za ženske studije te objavljen u časopisu Treća 2011. godine. S grupom Benchwarmers u studenom 2013. godine izdao je album Define Success za Noisy Night, nezavisnu etiketu Matije Habijanca (The Marshmaellow Notebooks).

Druženje s Vatroslavom iskoristit ćemo da pročešljamo i rekapituliramo teme o kojima smo protekle tri godine razgovarali s brojnim glazbenicima, piscima, glazbenim kritičarima, izdavačima i urednicima, s fokusom na odnos glazbe i književnosti, a potom i medija, društva, politike.
Dotaknut ćemo se glazbene kritike i njene uloge danas, kritičkog novinarstva u kulturi, odnosa popularne kulture i visoke književnosti, pozicija žena u polju glazbe i glazbene kritike te uvjeta u kojima trenutno funkcionira i taktika kojima se koristi domaća nezavisna glazbena scena, od indie bendova do nezavisnih etiketa.

Svi ste pozvani na razgovor i druženje i upad za sve je, kao i uvijek, besplatan.

Književnost, između serija je tribina u sklopu Booksinog Književnog budoara koja se bavi odnosom književnosti i drugih umjetnosti, prije svega glazbom, a ime je, u žurbi, dobila po knjizi Ante Perkovića Rundek, između. I zato što je knjiga odlična i zato što je upravo Rundek bio prvi gost tribine. Tribinu uređuje i vodi Dunja Kučinac.

Autorica fotografije: Nina Đurđević
 

Književnost, između

Ova se tribina bavila međusobnim utjecajem i područjima preklapanja književnosti i drugih umjetnosti, primarno glazbe. Prvi gost tribine bio je Darko Rundek, a nakon njega su uslijedili Marko Šelić Marčelo, Lidija Bajuk, Mirela Priselac Remi, Zdenko Franjić, Daniel Kovač, Srđan Điđi Marković, Branislav Babić Kebra i drugi. Ovu tribinu vodila je Dunja Kučinac, a naziv tribine možemo zahvaliti Anti Perkoviću i nazivu njegove knjige o prvom gostu ovog serijala "Rundek, između".

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu