Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
03.05.2023. u 20:00 @ Booksa

Strip-tease Matka Vladanovića: Predstavljanje časopisa Strip-PREFIKS #3

Utorak
02.05.2023.
Stigao nam je još jedan strip-tease Matka Vladanovića, i to ni manje ni više nego promocija dugoočekivanog Strip-PREFIKSA.
S Matkom razgovaraju Helena Janečić (autorica covera i galerije u ovom broju), Irena Jukić Pranjić (autorica strip-mobile projekta koji je dokumentiran u ovom broju, te stripa Cirkus u cirkusu), nakladnik i urednik Saša Paprić i urednik Marko Dješka čiji je strip PARLIGHT STARLOV u koloru objavljen u ovom broju, nastao u suradnji s Krešimirom Biukom!
Vidimo se!
Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Strip-tease Matka Vladanovića

Strip odavno nije samo zabava za klince, ali čini se da to velik broj ljudi još uvijek ne zna. Srećom, tu je Matko koji već treću godinu za redom osmišljava i vodi tribinu posvećenu stripu u svim njegovima oblicima i etapama razvoja. Počelo je pogledom unatrag i povijesnim pregledom strip stvaralaštva kod nas i vani, a potom su uslijedila upoznavanja s ljudima koji stvaraju suvremeni strip, bilo da ga crtaju i/ili pišu scenarije, prevode, objavljuju, ili organiziraju festivale stripa. Nastavlja se u sličnom tonu, samo ćemo vremenom domaćim strip snagama pridodati i one iz regije.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu