Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
05.03.2019. u 17:00 @ Booksa

Književni kružok: Tea Tulić

Large teatulics1
Ponedjeljak
25.02.2019.

Čitateljski klub 55+ na svom je zadnjem druženju razgovarao o knjizi Maksimum jata riječke autorice Tee Tulić.

Članice Čitateljskog kluba 55+ vrlo su srčano razgovarale o ovoj knjizi smatrajući kako je spisateljica „stara duša u mladom tijelu". Time su željele reći kako percipira mnogo toga što bi se inače očekivalo od nekoga s puno više životnog iskustva, a primijetile su i da je stil pisanja vrlo osoben i upečatljiv.

Sada će imati priliku svoje dojmove i mišljenja o knjizi podijeliti i s autoricom. Također, moći će joj postaviti pitanja ne samo o knjizi Maksimum jata već i o njezinoj prethodnoj knjizi Kosa posvuda koju su neke članice isto pročitale.

Ako vas zanima neka od aktivnosti u sklopu projekta Koja je tvoja priča?, javite nam se na booksa[at]booksa.hr ili nas nazovite na 01/ 4616 124.

Ovaj projekt sufinancira Europska unija kroz Europski socijalni fond, a traje do 31. prosinca ove godine.

foto: Hyperborea

Književni kružoci

Projekt Koja je tvoja priča? omogućuje našim sugrađankama i sugrađanima starijim od 55 godina da se kreativno izraze kroz pisanje, da kvalitetno provode vrijeme na čitateljskim druženjima i u razgovorima s piscima i spisateljicama i da se zabave u pokušajima da u društvu osmisle, ispripovijedaju ili ilustriraju priče. Glavni je cilj osnažiti kreativne i socijalne vještine ukupno 65 osoba i potaknuti ih da aktivno sudjeluju u kulturnom životu. Kratke priče i pjesme koje će nastati na radionicama pisanja bit će objavljene na portalu booksa.hr, održat će se pet književnih kružoka s domaćim piscima i spisateljicama, deset Raspričavanja na kojima će se zajednički pisati i pripovijedati priče, pročitat će se deset knjiga o kojima će se razgovarati na deset druženja čitateljskog kluba, a tu je i radionica ilustriranja priča.
Projekt se provodi u razdoblju od 1.9.2018. do 31.12.2019. godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 484.719,14 HRK, a iznos EU potpore je 412.011,26 HRK.
Prijave za sudjelovanje su obavezne i zato nam se javite na 01/ 4616 124 ili na booksa[at]booksa.hr. Voditeljica projekta je Dušica Parezanović, a kontakt osoba je Ana Profeta. Dobro nam došli!
Više o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima možete saznati ovdje, a o Europskom socijalnom fondu na ovoj poveznici.
Sadržaj objava na mrežnoj podstranici projekta isključiva je odgovornost udruge Kulturtreger. 

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu